на живо

Дамбраускас: На два мача от групите сме, защо да спираме?

"Показахме, че можем да създадем проблеми на всеки отбор", каза треньорът на "Лудогорец"

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас заяви на пресконференцията си след реванша с "Олимпиакос", че вярва в играчите си и според него има всичко нужно за участие в груповата фаза на Шампионската лига.

"Орлите" отстраниха гръцкия гранд след драма с дузпи в Разград, а следващият им съперник е шведският "Малмьо", чийто изяви литовският наставник, оказва се, следи изкъсо.

Снимка: Lap.bg

"Чувствам се много добре. На първо място искам да поздравя абсолютно всички, които бяха на стадиона - феновете, ръководството, най-вече собствениците, защото всички те чакаха този момент дълго време. Наистина се получи един много добър мач. Така смятам, че трябва да се играе футбол - с емоция, с много голове, с драма. В крайна сметка единият отбор печели, а другият губи. Днес ние сме печелившите. "Олимпиакос" игра силно и ни направи много по-добър отбор с този мач."

"За мен полувремето бе ключовият момент, защото не изиграхме зле първата част, но получихме гол. Имаше разочарование, изгубихме се, в няколко моменти и съдийските решения не бяха от най-точните, но по време на почивката успяхме да се успокоим, да поправим грешките и да излезем за второто полувреме по различен начин. Гордея се с момчетата, изиграхме мача с огромно желание!"

Снимка: Lap.bg

"Въпреки че направихме добър мач, не всичко беше перфектно. Ние имаме много неща, върху които трябва да работим. Оттук нататък просто следва отново доста работа, защото имаме големи мачове, които предстоят в Шампионска лига, и трябва да направим всичко, за да постигнем тези резултати. В крайна сметка показахме днес, че можем да играем със стил и без никакъв страх. Показахме, че можем да създадем проблеми на всеки отбор!"

"Историята обича да се повтаря. Дебютът, който имам като треньор, е именно срещу "Малмьо". Оттогава ги следя постоянно, както следях и "Лудогорец" преди да дойда тук. Познавам стадиона, познавам и част от техните играчи. За мен е чест да се върна в един изключително красив град. Това е предизвикателство, за което ще направим всичко възможно да се подготвим по най-добрия начин. Най-важното е утре сутринта да се събудим, да планираме, да започнем подготовката и вярваме, че в крайна сметка наистина предстоят добри времена."

Снимка: Lap.bg

"Вярвам! Няма как да не бъда толкова позитивен с тези условия, които имаме. Трябваше просто да променим малко атмосферата и да намерим точните настройки, за да направим тази крачка напред. В момента сме на два мача от групите на Шампионската лига, защо да спираме? Вярвам в играчите, сигурен съм, че всеки един от тях иска да играе в такива мачове.", завърши Дамбраускас.