на живо

Дамбраускас: Очаквам различен мач. Всички знаят какъв е Любо Пенев

Треньорът на "Лудогорец" говори преди полуфинала от турнира за Купата на България срещу ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас очаква да види по-различен ЦСКА в първия мач от полуфиналите от турнира за Купата на България по футбол. Двата тима играха един срещу друг в края на февруари в първенството, а "орлите" победиха с 1:0. 

Този път "червените" са с нов треньор. Изненадващо Любослав Пенев смени Бруно Акрапович на стадион "Българска армия" преди дни. Именно тази рокада ще придаде нов образ на тима, смята треньорът на противниците.

"Очаквам абсолютно различен мач от този, който вече играхме. Треньорът не е същият, всички знаем какъв тип треньор е и какъв играч е бил Любослав Пенев. ЦСКА ще бъде с много по-различно лице. От собствен опит знам, че, когато дойде треньор, изповядващ философия за атакуващ футбол, се вдига атмосферата, защото играчи от такова ниво винаги искат да играят атакуващо. Ние трябва да бъдем готови да посрещнем всичко, което може да ни предостави ЦСКА и да си играем нашата игра", каза Дамбраускас на традиционната си пресконференция.

"По мое мнение не трябва да даваме на миналото да влияе по някакъв начин. Не трябва да мислим за статистиката, нито за Купата, нито за първенството. Историята е създадена, за да се променя. Няма как да се връщаме в миналото", добави той.

Снимка: Lap.bg

Мачовете от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България са два. В сряда (7 април) срещата е в София, а седмица по-късно - в Разград.

"Това което искам е "Лудогорец" да е активен на терена. Футболистите трябва да знаят начина, по който искаме да играем, да атакуваме и да се защитаваме. Търсим правилния баланс, който да ни донесе успеха във въпросните мачове. Мачът в сряда е първото полувреме, а второто ще бъде следващата седмица. Резултатът от първия мач няма да гарантира място на финала", каза Дамбраускас.

Снимка: ludogorets.com

Той заяви, че вратарят Пламен Илиев и Светослав Дяков ще са на линия за мача, въпреки че имаха леки контузии. Дали Антон Недялков ще играе, ще бъде решено след последната тренировка на "Лудогорец" утре (6 април).