на живо

Дамбраускас стана Треньор на годината в Литва

Наставникът на "Лудогорец" изпревари националния селекционер на страната

Lap.bg

Треньорът на футболния "Лудогорец" Валдас Дамбраускас беше определен за номер 1 в своята родина Литва за 2020 г. 

В традиционната анкета той изпревари националния селекционер Валдас Урбонас. 

"Не мисля, че съм звезда. Най-важната награда за мен е, когато отборът спечели. Във всеки клуб успехът не е дело на един човек, а на огромен механизъм с много сегменти. Събирането на детайлите доставя удоволствие на всеки треньор - така че те да станат единна машина и да започнат да работят", каза той.

Дамбраускас е начело на "Лудогорец" от началото на 2021 г. Преди това той беше треньор на хърватския "Горица", с който завърши на трето място есенния дял в местното първенство.

Снимка: Lap.bg

"Той пое кормилото през февруари и класира отбора на шесто място, а през есента на новия сезон тимът дълго време държеше третото място в таблицата. Успешната му работа беше оценена и след Нова година Дамбраускас застана начело на "Лудогорец" - най-силният клуб в България", се казва в местния сайт lrt.lt.

Дамбраускас постигна 2 победи с "орлите" от началото на годината, а в последния мач на тима - срещу "Локомотив" Пловдив разградчани загубиха с 2:3. В събота (27 февруари) "Лудогорец" посрещат ЦСКА в дербито на кръга от Първа лига. "Орлите" са лидери в класирането и имат 3 точки предимство пред съперника.