на живо

Дамбраускас: Трябва да задържим това ниво в 10-15 мача

"Победихме, но няма време за празненства", заяви треньорът на "Лудогорец"

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас не скри задоволството си след разгрома с 4:0 срещу ЦСКА и спечелената Суперкупа на България. Литовецът обаче вече гледа към гостуването на словенския "Мура" в квалификациите на Шампионската лига идната сряда. Дамраускас заяви, че няма време за празненства и иска отборът му да задържи нивото, показано днес, в серия от 10-15 мача.

"Резултатът си е резултат. Може би твърде голям за този тип мачове, но понякога се случва. Понякога не влизат положенията, понякога вкарваш всичко. Поздравявам нашите футболисти, феновете - всички, които ни подкрепиха днес. Справихме се с добър отбор."

Снимка: Lap.bg

"Ключовият момент беше подготовката ни за мача. Тренирахме много конкретни фази на играта. Помогна ни това, че вече изиграхме две срещи. Пресата, компактността, когато сме без топка. Това са неща, които не могат да се постигнат само на лагера и в контролите."

"Изиграхме някои силни мачове. Трябва да задържим това ниво в 10-15 мача. Тези двубои помагат за вдъхновението и увереността. Срещу "Шахтьор" Солигорск не създадохме толкова ситуации, но днес ни се получи и вкарахме страхотни попадения. Не може всичко да е перфектно. Ще продължим да работим именно в тази посока."

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че в ЦСКА ще забравят това поражение в следващите две седмици. Ние пък ще забравим мача след няколко часа, защото трябва да се подготвим за "Мура" и да сме максимално концентрирани. Победихме, но няма време за празненства и да се вълнуваме."

"Разбира се, че ще бъде трудно срещу "Мура". Те са добре организиран отбор. Срещу всеки един шампион на конкретната страна се изправяш срещу такива предизвикателства.", каза наставникът на новия носител на Суперкупата.