на живо

Дан Петреску: ЦСКА може да победи "Рома"

"Имахме късмет, че не ни вкараха гол през първото полувреме", заяви треньорът на "Клуж"

Дан Петреску: ЦСКА може да победи "Рома"

Треньорът на "Клуж" Дан Петреску не спести суперлативи за противниковия тим в първия мач от груповата фаза на Лига Европа - ЦСКА. Въпреки че румънският отбор постигна успех като гост, специалистът заяви, че "червените" имат сили дори да победят фаворита в групата - италианския гранд "Рома".

"През миналия сезон натрупахме солиден опит в Европа. Изиграхме 16 мача със същите футболисти, които и сега са в състава. Мисля, че ЦСКА игра много добре през първото полувреме и това ни изненада. Разполагат с много класни играчи, сред които има доста нови лица. Аз съм сигурен, че ЦСКА ще продължи битката за излизане от групата. Според мен могат дори да победят "Рома" на собствен терен", заяви Петреску.

Той анализа, че успехът на "Клуж" се дължи и на късмет, както и на факта, че футболистите на ЦСКА не са реализирали попадение през първото полувреме.

"Днес играха с голям ентусиазъм пред своите фенове. Имахме късмет, че не ни вкараха гол през първото полувреме. Ако го бяха направили, мачът щеше да бъде съвсем различен. В тези двубои, тимът, който открие резултата, получава голямо предимство.", каза той.