на живо

Данчо Лазаров: Пранди остава, ако върне неповиканите (ВИДЕО)

"С тях ще сме по-боеспособни", убеден е президентът на федерацията

Данчо Лазаров: Пранди остава, ако върне неповиканите (ВИДЕО)

Силвано Пранди остава селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България, но при едно условие - да върне в състава опитните играчи, на които реши да не разчита по време на олимпийската квалификация във Варна и европейското първенство. Това обяви инж. Данчо Лазаров - президент на българската федерация по волейбол.

Днес (25 септември) се проведе работна среща, която предшества Управителния съвет на организацията.

Лазаров обяви, че ще бъдат проведени разговори със селекционера и играчите, които не бяха повикани. Сред тях са Валентин Братоев, Георги Братоев, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов.

Снимка: FIVB

"Искахме да обсъдим нещата във връзка с предстоящото много важно събитие, а именно олимпийската квалификация през януари. Бихме искали България да бъде представена с един силно мотивиран и добре подготвен отбор. По този начин ще можем да направим всичко възможно да бъде спечелена от българския национален отбор. Ще направим следните няколко хода. Ние трябва да привлечем, да убедим и в този национален отбор трябва да бъдат всички български национални състезатели. Дори и тези, които Силвано Пранди освободи след Лигата на нациите. Ще проведем разговори със Силвано да разберем дали той е готов да води този отбор с тези момчета, ако те се съгласят да се върнат. Тоест – пред нас предстои една много отговорна задача да направим всичките тези разговори, да подготвим ново заседание на Управителния съвет и съответно да информираме волейболната общественост", заяви Лазаров след срещата.

Българският национален отбор по волейбол отпадна на осминафинал на шампионата на Стария континент след загуба с 1:3 от Словения. 

Следващото голямо предизвикателство за тима е последната възможност "лъвовете" да се класират за олимпийските игри в Токио през 2020 г. Турнирът ще бъде в Германия през януари 2020 г.