на живо

Дани Сордо начело след първия ден на Рали Сардиния

Гледайте най-интересното от осмия кръг на Световния рали шампионат по RING

Getty Images

Дани Сордо поведе в генералното класиране след първия ден на Рали Сардиния - осмия кръг от Световния рали шампионат. Най-интригуващите моменти от него може да гледате по RING днес (15 юни) от 17:00 ч. и утре (16 юни) от 13:00 ч.

Сордо успя да натрупа аванс от 10,8 секунди пред втория Теему Сунинен след драматичен първи ден, изпълнен с множество напрегнати моменти.

Пилотите трябваше да изминат 8 отсечки с обща дължина от 124,2 км., но последната беше отменена, тъй като само 3 автомобила успяха да преодолеят дистанцията заради спешен случай със зрител на зрелището. 

През първата половина на деня Себастиан Ожие счупи окачване и за него състезанието приключи. Към края пък Яри-Мати Латвала, който водеше в надпреварата, катастрофира, а автомобилът му се обърна. Той и навигаторът успяха да се върнат на трасето, но с цената на голямо изоставане.

От Танак е трети във временното класиране, докато един от фаворитите за титла тази година - Тиери Нювил, е едва седми. Той отдаде изоставането си на избор на погрешните гуми за трасето.

Как ще се развие Рали Сардиния? Гледайте днес (15 юни) от 17:00 ч. и утре (16 юни) от 13:00 ч. по RING.