на живо

Даниел Асенов остана със сребро на европейските игри

Българинът загуби от испанеца Габриел Ескобар

БОК, Костадин Андонов

Боксьорът Даниел Асенов спечели сребърен медал на европейските игри в Минск. На финала в кат. до 52 кг Тайсъна от Кукорево загуби от испанеца Габриел Ескобар с 1:4 съдийски гласа. 

Двамата направиха много зрелищен мач, а предимството на испанеца дойде от по-доброто му начало на срещата. В последните три минути Асенов увеличи оборотите и засипа съперника си със серия от тежки удари, но това не бе достатъчно, за да промени крайните оценки на съдиите.

Снимка: БОК, Костадин Андонов

"Още не мога да повярвам какво се случва. Не мога да приема, че съм загубил финалния си мач. Смея да кажа, че най-лесният ми мач беше на финала и аз го загубих. Европейското сребро не ме задоволява, ще се върна още по-силен на ринга", каза след мача Асенов.

Така България спечели общо три медала от боксовия турнир. По-рано през деня Станимира Петрова донесе второ злато за България, след като триумфира в кат. до 57 кг. Вчера Габриела Димитров взе бронз в кат. до 51 кг.

Европейските игри завършват в неделя, а до момента българските спортисти спечелиха 17 медала – два златни, седем сребърни и осем бронзови.