на живо

Даниел Боримиров: Преподписваме с Кръстев. Очаквам отговор от Де Ноойер (ВИДЕО)

Ще подпишем с всеки юноша, който оправдае нашето доверие, заяви спортният директор

БГНЕС

Вратарят Николай Кръстев ще подпише днес нов 3-годишен договор с родния си клуб "Левски". 20-годишният страж се завърна на "Герена" през зимата след период под наем във втородивизионния "Несебър". Той замени по спешност контузения титуляр Боян Йоргачевич и се справи отлично в осемте си мача през пролетта за "сините".

"Николай Кръстев ще подпише нов договор за 3 години. Имаме му пълното доверие. Юноша на клуба, на когото много вярваме. Мислим, че има бъдеще. "Левски" ще продължи да акцентира на юношите си. Всеки един, на когото му да даде шанс и оправдае доверието, ще подписва", коментира спортният директор Даниел Боримиров.

Той очаква до края на деня отговора от полузащитника Джереми Де Ноойер за продължаване на изтичащия през лятото контракт.

"Днес очаквам да получа отговор от Де Ноойер. Иначе за другите (с изтичащи договори) съм казал какво е становището на клуба. След като никой от тях не е променил решението си, няма нищо ново", каза Боримиров.

Управителният съвет на "Левски" ще се събере утре на заседание, но което ще бъде обсъдена селекцията и финансовите параметри, с които спортно-техническото ръководство ще разполага за привличане на нови играчи.

"Утре ще имаме Управителен съвет за селекцията. Ще поискам да станат ясни финансовите параметри като бюджет за трансфери, за да знаем докъде се простираме и какво можем да си позволим. Искам и да сме наясно с кои играчи ще разполагаме през следващия сезон и тогава ще мислим колко да бъдат новите. В нашето полезрение има доста футболисти. Трябва да седнем и да решим на кои належащи постове можем да си позволим тези футболисти. Това и финансовите ни възможности ще определят колко ще вземем", обясни Боримиров.

Шефът на "сините" коментира още, че след загубата с 0:3 от ЦСКА "моралните санкции трябва да бъдат по-тежки от финансовите".

Левски днес чества 74-годишнината от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Футболистите, треньорското и спортно-техническото ръководство поднесоха поднесоха венци и цветя на паметника на Аспарухов до едноименния клубен стадион на "сините" в София.