на живо

Даниел Моралес: Ако победим, имаме шанс да се класираме напред (ВИДЕО)

"Не мисля, че изкуственият терен ще повлияе на крайния резултат", заяви треньорът на ЦСКА преди мача с "Йънг Бойс"

Даниел Моралес: Ако победим, имаме шанс да се класираме напред (ВИДЕО)

Временният треньор на ЦСКА Даниел Моралес отдава голямо значение на мача на своя отбор срещу шампиона на Швейцария "Йънг Бойс" от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа на 5 ноември.

Специалистът е оптимист, че победа срещу тима би улеснила класирането за елиминационната фаза на турнира. До момента отборът от стадион "Българска армия" има една загуба от "Клуж" в София и престижно равенство срещу "Рома" в Италия. 

"Отиваме с амбиция отборът да играе добър футбол. Мачът с "Рома" има много позитивни неща. Видяхме колективен дух, отборна игра, която този отбор трябва да показва. Това беше добър пример за предстоящия мач срещу "Йънг Бойс". Това е трети кръг. Мисля си, че ако излезем победители от този мач, имаме шансове за класиране напред. Остават още мачове, но това ще ни даде възможност да направим крачка напред и да се борим за първите места в групата", заяви Моралес при заминаването на тима.

Снимка: Lap.bg

Той не е притеснен от факта, че тревното покритие на стадион "Ванкдорф" е изкуствено. Различни медицински изследвания съобщават, че това предразполага към контузии, особено при играчи, които не са свикнали с настилката. Такива са футболистите на ЦСКА.

"Днес имаме тренировка на изкуствен терен. По-различно е. Топката върви по-бързо, но момчетата са играли на изкуствена трева. Това е предимство за домакините, но ние се съобразяваме с това. По принцип се говори, че на изкуствен терен има повече травми, но както виждате може да се случат навсякъде. Това е последно поколение трева, която е разрешена от УЕФА, но не мисля, че това ще повлияе на крайния резултат", заяви Моралес.

Снимка: Lap.bg

Бразилецът е част от ЦСКА от 2016 г. насам, като в различните периоди беше треньор в школата на "червените" или помощник в мъжкия тим. Той застана на поста след като клубът се раздели със Стамен Белчев. За Моралес това ще бъде трети мач начело на тима след равенството с "Рома" и победата с гол в последната минута срещу "Царско село" в първенството.

За мача с "Йънг Бойс" той няма да може да разчита на Петър Занев и Джеферсон, които лекуват контузии. Вратарят Димитър Евтимов остана в България, тъй като не се чувства добре. От клуба увериха, че тестовете за коронавирус на всички играчи са отрицателни.

Снимка: Lap.bg

„Групата е голяма. Жеферсон остава в България, както и Димитър Евтимов. Митко не се чувства добре. Петър Занев също ще остане тук. Проведох разговор с него и той ще остане, за да се излекува", обясни Моралес.