на живо

Даниел Моралес: Няма да е изненада, ако победим "Рома"

Временният наставник на "червените" е оптимист за сблъсъка на "Олимпико"

Даниел Моралес: Няма да е изненада, ако победим "Рома"

В добро настроение и с оптимизъм - така ЦСКА отпътува за Рим, където в четвъртък (29 октомври) ще се изправи срещу "Рома" във втори мач от груповата фаза на Лига Европа.

"Червените" са без треньор, след като Стамен Белчев беше отстранен от поста заради слабите резултати в Първа лига. По време на визитата на стадион "Олимпико" тимът ще бъде воден от помощник-треньора Даниел Моралес, който сподели, че няма да е изненада, ако родният отбор победи италианския гранд.

Снимка: Lap.bg

"Отборът винаги трябва да има стил, без значение дали играеш срещу "Рома" или друг тим. Тези футболисти имат качества, трябва да си вярват. Когато го направят, няма нищо невъзможно. Играчите трябва да дадат максимума си за ЦСКА на терена. Тези хора трябва да повярват, че сме добър отбор, а не сме постигнали досегашните резултати случайно. Ние сме способни да направим нещо и да пишем отново история. Няма нищо невъзможно в този свят. ЦСКА може да направи нещо добро в Рим. Ако победим няма да е изненада, тъй като това е ЦСКА. Не мисля, че "Рома" ще ни подцени. Те са голям отбор и ще искат да спечелят мача. Ние сме подготвени. Способни сме да направим много добър мач", заяви бразилецът при заминаването на тима към Италия.

Моралес няма проблеми с наказани или контузени играчи и ще разчита на всички. Той е добре запознат със ситуацията в клуба, тъй като работи на стадион "Българска армия" от 2016 г. насам, като в отделни периоди беше треньор в детско-юношеската школа или помощник на наставниците на мъжкия тим.

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че отборът изигра доста мачове вече и знае какво трябва да направи. Очакванията към ЦСКА винаги са големи. Освобождаването на Стамен Белчев е решение на ръководството. Такива промени ги има във футбола. Сега мислим само за "Рома", трябва да свършим работата си", каза още той.

В първия си мач от кампанията в Лига Европа ЦСКА загуби от "Клуж" с 0:2 у дома.