на живо

Даниел Стрезов: Настояваме за кредит, а не за финансова инжекция (ВИДЕО)

"Има много голяма разлика, искам да го подчертая", заяви председателят на Тръст "Синя България"

Председателят на Тръст "Синя България" Даниел Стрезов даде ексклузивно интервю за bTV, в което коментира ситуацията около "Левски", изпитващ финансови проблеми. Той внесе уточнение, че привържениците на столичния клуб настояват за кредит, а не за държавна дотация.

То идва, след като вчера министър-председателят Бойко Борисов изрази готовност да помогне на "сините" чрез държавата.

"Кредитът е нещо, което се връща. А пък инжекцията, под формата, която видяхме в Пловдив, примерно, е нещо, което никога няма да се върне на държавата. Това е много голяма разлика и искам дебело да го подчертая. Просто обстоятелствата са такива, че фактически това е единственият реален начин в рамките на доста кратко време да се събере една значителна сума, с която да се стабилизира клубът. Да даде възможност на клуба да съществува така, че да може да изработи и изкара тези пари и съответно да ги възстанови.", каза Стрезов.

"Обезпечението на кредита, идеята на изпълнителния директор Павел Колев е да бъде срещу бъдещи вземания. Тоест евентуални приходи от продажба на футболисти по време на трансферния прозорец да бъдат реализирани като обезпечение по кредита и това да бъде гаранцията за него."

"Относно това какво и как клубът дължи на държавата - дълговете са към Националната агенция по приходите (НАП). От гледна точка на това, че има подписано споразумение за разсрочване на тези дългове във времето и до момента то се изпълнява стриктно, до колкото ми е известно, считаме, че клубът е изряден към държавата."

Стрезов коментира и писмото до Тръст "Синя България" от името на акционерите, които притежават най-малкия пакет акции в "синия" клуб. В него бе формулирано предложението миноритарният пакет акции да бъде изкупен срещу 3 млн. лв., с които да се помогне на "Левски".

"Това писмо сутринта е провокация с цел дестабилизиране. Подкрепата към клуба, която засвидетелствахме преди два дни, стана по един безпрецедентен начин, колкото и спорно, трудно и тежко бе това решение. Беше взето с много резерви, но четирите най-големи и влиятелни организации застанахме с имената и лицата си. Явно това буди страх, и аз не мога да си го обясня. Абсолютно прозрачно е, че е някаква провокация. Съобщение с неясен автор, искайки да се купуват някакви акции.", заяви Стрезов.

Тагове: