на живо

Дариха на "Левски" близо 100 000 лв.

Букмейкър зарадва клуба от "Герена" точно преди празниците

Lap.bg

Букмейкър дали на "Левски" близо 100 хиляди лева. 

"От 8888.bg обичаме да подкрепяме добрите каузи, а една от тях е българският спорт. Това бе и една от причините да стартираме нашата кампания "Помощ за българския футбол".

Точно преди празниците направихме дарение в размер на 93 140 лева към ФК "Левски", който в момента има нужда от тях. По този начин се надяваме, че клубът ще прекара едни спокойни празници.

Снимка: Lap.bg

Нямаме търпение да помогнем и на останалите отбори в началото на годината, която силно се надяваме, че ще бъде една от най-успешните за родния ни футбол. Ако все още не сте избрали любимия си отбор, може да го направите тук, защото заедно можем да постигнем повече", написаха от компанията за спортни залози.

С получените средства футболният клуб най-вероятно ще изплати част от забавените заплати на играчите от първия тим.

От началото на 2020 г. отборът от стадион "Георги Аспарухов" преживява криза, тъй като тогава се оттегли предишният основен спонсор - компания за спортни залози, собственост на Васил Божков. "Левски" се издържаше предимно с дарения от фенове, а след това постигна съгласие и с фирма, собственик на казина и игрални зали, която да инвестира в клуба. 

Наскоро изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков заяви, че финансовото положение е тежко, а следващите три месеца ще са критични за клуба.