на живо

Дъщерята на Денис Родман пише футболна история

18-годишната Тринити иска да излезе от сянката на баща си

Баща й е едно от най-големите имена в американския спорт, но Тринити Родман иска да блести по свой собствен начин. Следвайки своя път.

18-годишната дъщеря на Денис Родман започна да полага основите на кариерата си, само че във футбола. Тя се превърна в най-младата футболистка, избрана в драфта на Националната женска футболна лига на САЩ.

Родман, която е част от националния отбор до 20 години, ще играе за "Вашингтон Спиритс".

Денис Родман е легенда на НБА и "Чикаго Булс". Неговата известност се дължи както на гениалността му на паркета, така и заради драмите и скандалното му поведение извън него. Той е 5-кратен шампион на НБА и член на Залата на славата.

Снимка: БГНЕС

Дъщерята на звездата иска да излезе от неговата сянка. "Той беше невероятен атлет и аз имам неговите гени. Искам да бъда известна като Тринити Родман, а не просто като дъщерята на Денис Родман", каза тя.

Тринити вече започна да оставя следа в американския футбол. През миналата година тя вкара 9 гола за селекцията до 20 години на турнира от КОНКАКАФ в Доминиканската република.

В края на 2020-а бе номинирана за най-добра млада футболистка, но загуби от капитанката на тима до 20 г. Наоми Гирма.

Родман трябваше да играе в колежанската лига, но тъй като първенството бе отменено заради коронавируса, тя взе решение да прескочи колежа и да се запише за драфта, с което слага началото на професионалната си кариера.