на живо

Давид Силва предпочете "Реал" Сосиедад пред "Лацио"

Римските "орли" били бесни заради развоя на ситуацията

Getty Images

В съблекалнята на "Манчестър Сити" все още се разделяха емоционално с дългогодишния си полузащитник Давид Силва, когато той обяви, че през следващия сезон ще носи фланелката на... "Реал" Сосиедад. 

34-годишният световен шампион с Испания от 2010 г. подписа 2-годишен договор с испанския тим, след като 10 години защитаваше цветовете на "гражданите" и им помогна да спечели 4 титли в Англия. Силва се завръща в родината си като свободен агент и като новия голям враг на... "Лацио".

Ръководството на италианския тим е било шокирано от новината, че испанецът е предпочел "Реал" Сосиедад. Според медиите в Италия, преговорите между римските "орли" и Силва са били в доста напреднал етап, а в клуба са смятали подписването на договор за формалност. 

Контрактът е съдържал редица допълнителни клаузи, като личен шофьор за Силва и семейството му, както и частен самолет на разположение. 

Той обаче е предпочел да подпише по-краткосрочен контракт (за 2 години, а не за 3) и да бъде в родината си, а не да получава по-голяма заплата в "Лацио".