на живо

Дъжд от голове при трудна победа на "Левски" над "Верея"

Старозагорци завършват редовния сезон без победа

Lap.bg

"Левски" победи "Верея" в Стара Загора в среща от последния кръг на редовния сезон на Първа професионална лига. В мача паднаха цел 7 гола, а "сините" прибавиха 3 точки към актива си след успех с 4:3.

Въпреки очакванията за сериозен натиск на столичани още от първата минута, такъв липсваше, а домакините отговориха със стабилна игра.

Резултатът все пак беше открит в 27-ата минута от Давиде Мариани. Футболистът на "Левски" отбеляза от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Сержио Буш. "Синята" радост обаче трая кратко. 2 минути по-късно резултатът стана 1:1, след като Нуно Рейш си отбеляза автогол.

Снимка: Lap.bg

Буш отново прати столичани напред в резултата със силен удар от границата на наказателното поле, а голмайсторът на "Левски" Станислав Костов отбеляза свето 19-о попадение в първенството в 38-ата минута. 

Първият гол през второто полувреме бе за "Верея". Орелиен Нгейтала успя да вкара за 2:3.

Снимка: Lap.bg

Валери Божинов влезе като резерва в средата на второто полувреме. Той не бе играл от първия си мач при завръщането си на стадион "Георги Аспарухов" заради контузия. Любимецът на "синята" агитка успя да се разпише почти веднага. Той бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на "Верея".

Телевизионните камери показаха, че преди изпълнението на наказателния удар българинът и Давиде Мариани спорят кой да бъде зад топката. В крайна сметка с изпълнението на дузпата се нагърби Божинов. 

Крайното 3:4 оформи Денислав Станчев от "Верея" в добавеното време на мача.

Така старозагорци завършват редовния сезон без нито една победа, с 20 загуби и 6 равенства. 

Тагове:

левски верея