на живо

Дъжд от оставки в Левски, УС си тръгва от "Георги Аспарухов"

Георги Иванов също е на "Герена"

Lap.bg

Сагата с оставки в Левски продължава. След като спортният директор Георги Иванов и председателя на Управителния съвет Иво Тонев заявиха желание да си тръгнат от клуба, днес целия Управителен съвет на тима подаде оставки.

На стадион "Георги Аспарухов" днес документи подадоха Гошо Гинчев, Иван и Андрей и Николай Илиев.

"Ние сме екип! Или работим заедно, или не става!", каза Илиев след като посети офисите на клуба.

До момента оставка от Управителния съвет не са подали двете фен организации на Левски, които са членове - Националния клуб на привържениците и Тръст "Синя България".

Подадените искания трябва да се разгледат на утрешния Надзорен съвет на клуба.

На стадиона днес беше и новият треньор на "сините" Люпко Петрович, която заяви: "Говорих с Тонев и той ми каза да работя спокойно, както и че няма проблем с парите и селекцията"

На "Герена" се появи и спортният директор в оставка - Георги Иванов.

На излизане той направи откровено странен коментар пред събралите се журналисти.

"Няма "Довиждане!". Тук сме!", каза Гонзо. Реакцията му поставя под съмнение приемането на оставката му.

Часове по-късно Иванов коментира оставката си пред клубната телевизия, като заяви, че не вижда единство в ръководството и феновете.

Ситуацията в клуба коментираха и собствениците Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, които излязоха с официална декларация.

В специално интервю за bTV пък Андрей Арнаудов разкри какви са мотивите му да поиска да напусне поста си.

"Ако всеки се опита да мисли за своята собствена работа и за своята собствена територия, и в своята собствена компетенция, тогава нещата ще стават по много по-добър начин. Когато виждаме, че не е такъв духът сред достатъчно от останалите членове на Управителния съвет, честно казано, при цялостната ми заетост, ми идва малко в повече", заяви той.