на живо

Дъждът бави първия мач на Цветана Пиронкова на "Ролан Гарос"

Българската тенисистка трябва да се изправи срещу Андреа Петкович

Getty Images

Дъждът в Париж бави началото на мача на българската тенисистка Цветана Пиронкова от първия кръг на "Ролан Гарос". Тя ще играе срещу представителката на Германия - Андреа Петкович.

Срещата беше заложена като първа в програмата на корт номер 4 и трябваше да започне малко след 12:00 ч. българско време. Тежките метеорологични условия обаче все още не позволяват на двете тенисистки да започнат мача помежду си. 

Снимка: Reuters

Организаторите на третия за годината турнир от Големия шлем трябва да се борят постоянно с лошото време във френската столица. Температурата е около 10 градуса, а вятърът е изключително силен. В такива условия е възможно да се провеждат мачове само на централния корт, който има покрив.

Прогнозите са това време да продължи до края на седмицата.

За Пиронкова надпреварата в Париж е втори турнир след близо 3-годишната пауза заради майчинство. Тя впечатли специалистите, достигайки четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ, като организаторите на "Ролан Гарос" я поканиха да участва с "уайлд кард" и при тях. 

Снимка: Reuters

Освен нея, български представител в основната схема на турнира е Григор Димитров. Неговият първи мач - срещу французина Грегоар Барер, трябва да присъства в програмата за 29 септември.