на живо

Дъждът не отказва Краси Георгиев от благородното предизвикателство

"Киселинен дъжд да пада, аз ще правя това, за което съм дошъл", заяви ултрамаратонецът, който иска да събере средства за фондация "Кожа - платформа за психично здраве"

Дъждът не отказва Краси Георгиев от благородното предизвикателство

Красимир Георгиев е свикнал с трудностите! Ултрамаратонецът, който в последните години пробяга хиляди километри, за да насочи общественото внимание към различни благотворителни каузи, не се плаши и от проливния дъжд над София.

Той е твърдо решен да застане пред 2300-килограмовия автомобил и да го дърпа в продължение на 27 часа и половина. Инициативата ще се проведе на стадион "Раковски" в столицата и цели да събере средства фондация, който подпомага психическото здраве на хората.

"Не очаквах сутринта да започне да вали, но... Каквото-такова. Сега е моментът, ако някой знае молебен за слънце, да го направи. Ще е ужасно, настилката вече се наводни, но на мен не ми пречи. Киселинен дъжд да пада, аз ще правя това, за което съм дошъл. Вчера по-малко тренирах, легнах си много рано, ядох доста и съм готов за днес. Каквото и да донесе това", заяви той няколко часа преди старта.

Снимка: bTV

По програма Георгиев ще стартира точно в 10:00 ч. Той планира да почива на всеки 400 м, като финалът на предизвикателството е предвиден за неделната сутрин. 

Снимка: bTV

Всички желаещи да подкрепят Краси и каузата му са добре дошли. Те ще могат да се включат и в различни тренировки, които ще бъдат проведени на тревната площ, докато ултрамаратонецът дърпа автомобила. Входът за събитието е свободен, а средствата за благотворителност ще се събират в специални кутии на стадиона.

"Надявам се да дойдат хора и да съберем пари за психичното здраве. В последните месеци знаем какво стана. Имаше една такава стресова ситуация, хората не бяха подготвени", заяви Георгиев.