на живо

Де Лихт си вкара автогол, но Роналдо и Буфон спасиха положението (ВИДЕО)

"Ювентус" победи "Интер" с дузпи

Getty Images

"Ювентус" победи "Интер" с 5:4 след изпълнение на дузпи в мач от "Интернешънъл чемпиънс къп", игран в Нанджин. В редовното време срещата завърши 1:1 след нещастен автогол на Матайс де Лихт, който попадна за първи път сред титулярите на Маурицио Сари, и попадение на Кристиано Роналдо от фаул.

При изпълнението на дузпите в герои за "бианконерите" се превърна ветеранът Джанлуиджи Буфон, който спаси три удара от бялата точка на "нерадзурите".

Срещата започна с удар на Кристиано Роналдо във 2-ата минута, но Самир Ханданович не изглеждаше притеснен. В 10-ата Стефано Сенси отправи коварен изстрел от пряк свободен удар, но Войчех Шчесни изби в корнер. При последвалото му изпълнение обаче Де Лихт прати топката в собствената си мрежа.

Следващото сериозно положение дойде в 30-ата минута, когато шут на Антонио Кандрева извън наказателното поле прелетя покрай вратата. В 33-ата Роналдо получи шанс да стреля с глава, но ударът му беше много неточен. В добавеното време на първата част Федерико Бернардески шутира на два пъти, но без резултат. 

През второто полувреме под рамката на вратата на "Юве" застана Джанлуиджи Буфон. Няколко минути по-късно съдията отказа да отсъди дузпа в полза на "бианконерите" след нарушение срещу португалския голмайстор. 

Снимка: Getty Images

В 68-ата минута "Ювентус" получи правото да изпълни фаул пред противниковото наказателно поле. Роналдо се зае със задачата и изравни резултата не без помощта на рикошет в стената. В 73-ата Даниеле Ругани изчисти пред голлинията изстрел на Роберто Галярдини, а секунди по-късно Кристиано премина покрай Падели, но стражът бързо го настигна и измъкна топката от краката му.