на живо

Дебютант в националния: В Англия ми казаха, че заслужавам повиквателната

"Надявам се да съм хладнокръвен като в "Левски", заяви Станислав Костов

Lap.bg

Вратарят на "Бъртън Албиън" - Димитър Евтимов, който бе повикан националния тим за двубоите срещу Кипър (16 ноември) и Словения (19 ноември) от Лигата на нациите, заяви, че е получил поздравления за присъединяването си към "лъвовете" на Острова, а в двете срещи ще покаже, че за него мачовете на трикольорите са най-важни.

"Показах, че заслужавам да ме викнат. Естествено, че бях щастлив. Бях малко изненадан, споделих на семейството ми. Има малко притеснение, но това е нормално. Ако няма притеснение, не е нормално. В Англия ми казаха, че заслужавам тази покана, пожелаха ми успех. Клубният отбор е важно нещо, но националният тим е най-важното нещо", заяви Евтимов преди днешната тренировка.

Друг дебютант в редиците на Петър Хубчев - голмайсторът на Първа професионална лига Станислав Костов, заяви, че се надява да може да покаже нюх за отбелязване на попадения и с националната фланелка.

"Тази повиквателна ме амбицира. Голяма чест е да облечеш националната фланелка. Не знам дали е логично да бъда викнат. Върша си работата в "Левски" и се радвам, че сега съм тук. Сега всичко започва отначало. Говорих с господин Хубчев, каквото има да ми казва, ми го е казал. Надявам се да покажа хладнокръвието от "Левски", заяви Костов. 

Снимка: Lap.bg

Халфът на "Берое" Александър Цветков е оптимист за предстоящите два мача и очаква победи.

"Колективът е супер, всичко е наред, има настроение и излизаме за победа. Мисля, че ще се класираме напред и определено сме мотивирани. В момента сме в средата на първенството, всеки един футболист е във форма и има сили. Не мисля, че умората е някакво оправдание. Имаме сили", каза Цветков.