на живо

"Дейли Мейл": Приятел на Майк Тайсън купува правата за "Камп Ноу"

Британският милиардер Алки Дейвид е готов за рекордна сделка

Британският милиардер Алки Дейвид вярва, че ще спечели правата за името на клубния стадион на "Барселона" - "Камп Ноу", твърди "Дейли Мейл".

Бизнесменът, чието състояние се оценява на около 2.6 милиарда паунда, разкри, че преговорите са в напреднала фаза, а сделката ще бъде за "рекордна сума".

Преди няколко дни от "Барса" обявиха, че за първи път в 63-годишната история на стадиона ще продаде правата за името му за срок от една година, като с парите ще бъдат финансирани изследвания в борбата с коронавируса.

"Това е възможност, която няма да изпусна. Това е исторически за спорта момент, който идеално съвпада с настоящите ми планове", каза Дейвид, който е роден в Нигерия, но има и британски паспорт.

"Манчестър Сити" получава малко повече от 18 млн. паунда за ежегодните си права, в момента "Тотнъм" търси над 25 млн. паунда, но "Барселона" е на различно ниво, добавя бизнесменът. "Сделката за "Камп Ноу" е друг начин да помогна. Тя е пълна с цялата енергия, която представлява "Барселона". Моята здравна компания работи усилено с топ вирусолози, за да открие начин, с който да се справим с коронавируса."

Дейвид съобщи, че вероятно "Камп Ноу" ще получи името на един от двата му големи бизнеса - FilmOn или Swissx.

"И двете ми компания са удачни за името на "Камп Ноу" заради асоциацията им със спорта. FilmOn има няколко канала, които предават спорт 24/7, докато Swissx, моята здравна компания, вече планира Swissx Games в Гщаад, а ще имаме и Swissx eFoil Cup в Малибу."

"Swissx Nou Camp повече ми харесва в момента. Звучи добре", добавя милиардерът.

Дейвид е футболен фен. През 2007 г. е бил близо до покупката на "Ковънтри Сити", но преговорите с клубния директор пропадат в последния момент.


51-годишният Дейвид има и съвместен бизнес с приятеля си Майк Тайсън - CBD (канабидиол).

"Барселона и Алки Дейвид ще оформят перфектно партньорство", завършва британецът.

bTV призовава: останете си вкъщи!