на живо

Делио Роси: Не съдете за мен от един епизод (ВИДЕО)

Не съм давал обещания на Спас Русев и не съм магьосник, отсече новият треньор на „Левски”

БГНЕС

Не бива да съдиш за един човек само от един епизод, а за всички неща, които е извършил в живота си. Това отговори новият треньор на „Левски” Делио Роси на въпрос, свързан с най-скандалния момент от кариерата му - ударите в лицето на Адем Ляич по време на двубой в Италия.

„Отдавна съм се извинил на самия футболист. Искам уважение и давам уважение”, отсече 57-годишният специалист на първата си пресконференция на стадион „Георги Аспарухов”.

„Първо искам да се извиня, че не говоря български. Допреди седмица не знаех, че ще бъда треньор на толкова голям клуб като „Левски”. Аз съм човек, който обича да се доказва. Имах и други оферти. Собственикът на клуба обаче ми показа, че наистина ме желае и иска да работи с мен”, обясни Роси.

Специалистът с над 600 мача в италианския футбол поясни, че не е давал обещания при преговорите си със Спас Русев. „Той ме помоли да наложа нов стил на игра, една добра организация и това да е основата, от която клубът да върви напред. Аз не съм магьосник и мога да го постигна само с работа. Този процес изисква време и се надявам да го получа. Не може да искаме да тичаме, без да се научим да ходим. Не знам колко време ще ми отнеме, но ще направя „Левски” добър отбор.”

Треньорът допълни, че не се е консултирал с никого, преди да поеме към България. „Ако трябваше да слушам съвети, нямаше да направя нищо от това, което съм правил. Всички ситуации и моменти трябва да ги изживея и да си поема отговорността.”

Роси допълни, че е изгледал няколко мача на „Левски” от началото на сезона. „Определено има върху какво да се работи. Първо трябва да се запозная с материала, при това в кратки срокове. Ако се наложи, ще съобщя на собственика от какви играчи се нуждая, какви характеристики и качества трябва да притежават те. Но първо да видим какво имаме вкъщи. За да печели, един отбор трябва да бъде балансиран и в двете фази на играта.”