на живо

Делио Роси: Поисках Роналдо и Игуаин, но не дойдоха (ВИДЕО)

"Целите трябва да се постигат, а не да се поставят", каза специалистът

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Делио Роси се пошегува, че е поискал към "сините" да се присъединят европейските футболни звезди - Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин и Паоло Дибала, но те не са пожелали да пристигнат на стадион "Георги Аспарухов". 

"Поисках Криситиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Пожелах Игуаин, но и то не дойде. Щеше ми се да дойде Дибала...", пошегува се италианският специалист по време на пресконференцията след завръщането на тима от лагера в Малта.

Снимка: Lap.bg

Въпреки това "Левски" беше активен на трансферния пазар и привлече  6 нови футболисти - Аймен Белаид, Станислав Костов, Ривалдиньо, Паулиньо, Фелипе Нашименто и Алфонсо Фигейредо.

"Взехме футболисти, които имат качества за нас. Изборът на играчи през зимата не е толкова голям, колкото преди началото на сезона. Не очаквайте от тях да променят нещата в отбора. Това е голяма отговорност, с която да ги натоварим", каза още той.

"Няма смисъл да заменяме едни футболисти с други. Избрах тези, защото могат лесно да се интегрират в отбора. Трябваше два изчакаме известно време, за да дойдат. Взехме футболисти, за които мислим, че ще ни помогнат", заяви още Роси.

Той е доволен от проведения в Малта лагер. На островната държава "сините" изиграха 6 контроли, като записаха 4 победи, равенство и загуба.

"Работим за това да ви хареса играта на отбора. Първо да определим каква е целта на подготовката в паузата. Това е единственият период, в който можехме да работим за физическата подготовка. Мачовете, които изиграхме, бяха по-скоро тренировки, а не контроли. Сега трябва да допълним постигнатото. Ще работим за бързина. Задачата ми е да доведа новите играчи до кондицията, в която са другите", оцени Роси.

Снимка: Lap.bg

Той заяви, че ще се бори за постигането на целите, а не само за тяхното поставяне.

"По-трудно е да се работи за постигането им, отколкото само да се декларират. Мога да напиша писмо до Дядо Коледа, че искам да спечелим титлата, Купата и Шампионска лига. Трябва обаче да бъдем обективни и да си поставим цели, които можем да постигнем. Един отбор се прави стъпка по стъпка. Не е достатъчно да се постави една цел, трябва да има и следваща, а след това да си направиш изводи защо си я постигнал или не. Не може всяка година да се тръгва отначало. Това е целта на "Левски". В България това е голям клуб и трябва да работим, за да печели винаги", каза италианецът.

Той не скри, че за момента разполага с твърде много играчи, но освобождаването им зависи от ръководството, а не само от него. 

"В момента участваме в два турнира. Имаме шестима футболисти повече. Ако искаме да направим двустранна игра 4-5 от тях не трябва да участват. Трябва да се направи избор. Ще бъде честно и справедливо за самите тях да отидат в друг отбор", заяви Роси.

Треньорът на "Левски" е впечатлен от младите момчета, които се присъединиха към тима за лагера в Малта, но беше категоричен, че те все още не са готови за мъжкия тим.

"Лагерът беше тежък. Те ме зарадваха с подготовка и мисъл. В момента не са готови за първия състав, но имат потенциал", похвали ги Роси.