на живо

Демирева пред bTV: Няма значение дали съм втора или десета (ВИДЕО)

Лекоатлетката заяви, че се интересува само от първото място

Демирева пред bTV: Няма значение дали съм втора или десета (ВИДЕО)

Мирела Демирева записа един разочароващ финал в скока на височина на световното първенство по лека атлетика. Сребърната медалистка от олимпийските игри в Рио приключи надпреварата в Доха на 10-о място.

След края на състезанието тя заяви, че за нея всяка една позиция под първата е без значение: "Аз си знам причините, но не искам да се оправдавам. В крайна сметка съм на световно - тук са най-добрите. Всяка една позиция под първото място за мен няма значение. Височините под два метра за мен наистина нямат значение. Дали съм втора или десета няма никакво значение. Искам да съм първа, искам да скачам над два метра. Днес не се справих физически и психически. Взимам си уроците, взимам си поуките. Ще почивам малко и след това започвам подготовка за Токио.", каза Демирева пред bTV.

"Не ми се случва за първи път. Имала съм доста такива състезания. Тази година се случиха доста неща, с много неща се справих, с други не успях. Това беше година на учене. Опитвах, опитвах, опитвах... невинаги се получаваше. Оставам позитивна. Тази година за първи път ще започна сезона здрава, така че това доста ме обнадеждава. Усмихвам се, почивам си и продължавам!", добави лекоатлетката.