на живо

Ден 10: Поправителен за Германия

Феновете очакват победи от Белгия и Мексико

Reuters

Цели 10 дена светът клиширано е футбол. Стадионите в Русия са се превърнали в центъра на вселената, а върху терените се разиграват драматични действия, които носят радост, сълзи, разочарование и емоции.

В днешния ден актуалният властелин на световната купа - Германия, ще трябва много да внимава, за да не направи нова изненадваща грешна стъпка. Скритият фаворит Белгия ще има малко по-трудно предизвикателство, а Мексико ще се опита да продължи победната си серия.

Всички най-интересни анализи и отзиви след мачовете, както и прогнози за днешните срещи, гледайте в "На къс пас".

Белгия - Тунис

Снимка: Reuters

Като скрит фаворит за трофея, Белгия започна с класическо 3:0 срещу дебютанта Панама. Този мач обаче не може да ни каже нищо за амбициите на "дяволития" скандинавски тим. 

Новото предизвикателство за Азар и Лукаку се нарича Тунис. Картагенците имат горчив вкус от мача срещу Англия. Те изпуснаха точката след гол на Хари Кейн в продължението, въпреки че показаха стабилна игра през целия мач. Днес ще се опитат да разстроят един от фаворитите.

stat

Южна Корея - Мексико

Снимка: Reuters

След като си победил актуалният световен шампион, Южна Корея трябва да ти се струва детска игра. Отборът на Мексико обаче е здраво стъпил на земята, тъй като залогът в срещата е продължаване на осминафиналите. При победа възпитаниците на Хуан Карлос Осорио ще могат да дишат по-спокойно.

Не така се чувстват азиатските представители, които имат да наваксват след загубата от Швеция с 0:1 в първия мач. Звездата на "Тотнъм" Хюн Мин Сон ще трябва да впрегне цялата си енергия, за да мобилизира своите съотборници.

stat

Германия - Швеция

Снимка: Reuters

Бундестимът се опитва да не прави драми от загубата от Мексико в първия си мач, но светът е шокиран, а феновете - разочаровани. За това възпитаниците на Йоаким Льов ще търсят задължително трите точки срещу скандинавския тим. Само така те ще могат да си осигурят място в елиминациите и защита на така ценния трофей.

Шведите хванаха последния влак за Русия след победата над Италия в плейофите, играят за първи път без звездата Златан Ибрахимович и общо взето не са натоварени от големи очаквания. Една победа срещу Германия обаче би им донесла нужното самочувствие.

stat

Тагове:

световно 2018