на живо

Ден 12: Кой ще бъде първи? Русия или Уругвай? Испания или Португалия?

Кристиано Роналдо ще се опита да си върне първото място при голмайсторите

Reuters

След като отборите на световното първенство в Русия изиграха по два мача в груповата фаза, които развенчаха фаворитите или затвърдиха този им статус, от днес (25 юни) до края на седмицата всичко е въпрос на... сметки. Част от участниците в осминафиналите вече са ясни. Въпросът е кой ще срещнат в следващия етап. А това зависи от последните мачове от груповата фаза.

За сметките, класиранията и най-интересните подробности около срещите, ще говорим и днес в предаването "На къс пас".

Група А

table

Русия - Уругвай

Снимка: Reuters

Двата тима вече имат сигурно място в следващата фаза на турнира, за радост на милионите домакински фенове и на почитателите на Луис Суарес и компания.

Русия не влизаше в сметките на никой, въпреки че играе пред собствена публика. Сборная обаче се разправи набързо със Саудитска Арабия и Египет и гордо може да се нарече осминафиналист. Само че първото място в групата все още не е сигурно.

За него дебнат Луис Суарес и Единсон Кавани, които действаха доста пестеливо в предишните срещи. И двете им победи бяха с по 1:0. Днес обаче срещу тях ще излезе една вдъхновена и подкрепяна от милиони Русия.

stat

Саудитска Арабия - Египет

Снимка: Reuters

Двата отбора вече са събрали багажа си и им остава само тази среща, преди да се приберат у дома. Мохамед Салах се завърна след контузията, но успя да вкара само един гол, който бе крайно недостатъчен за нещо повече в турнира.

Сега залогът е чест и престижното трето място в групата.

stat

Група B

table

Испания - Мароко

Снимка: Reuters

Завръзката в тази група очерта ясно очакваните фаворити. След като си спретнаха зрелищно равенство в първия кръг, Испания и Португалия си подсигуриха участие на осминафиналите с минимални победи в следващите мачове.

Днес класирането се свежда до... голова разлика. За целта двукратните европейки шампиони ще разчитат на развихрилия се Диего Коста, който се очертава като основна заплаха за противниците им. 

Мароко пък може само да спъне европейският тим с нов треньор, но не и да продължи напред.

stat

Иран - Португалия

Снимка: Reuters

Другият мач в групата ще решава интригата в класацията за голмайстори. Кристиано Роналдо никога не се е примирявал с второто място, така че едва ли ще остави Хари Кейн (с 5 гола) дълго пред него. Португалският капитан (4 гола) ще се опита да си върне лидерската позиция в подреждането още срещу Иран.

Защитата на противника обаче едва ли ще се даде толкова лесно.

stat

Тагове:

световно 2018