на живо

Ден 13: Ще е фатален ли за Аржентина? Ще пеят ли "петлите"?

Хърватите и исландците трябва да играят феърплей, за да продължат гаучосите

Reuters

Бавно и методично стигнахме до 13-ия ден на световното първенство по футбол в Русия. За някой той може да се окаже фатален, за други - най-щастливият. Всичко е в ръцете на футболистите, които трябва да докажат, че имат място на полуфиналите.

След като вчера (25 юни) в следващата фаза официално преминаха Уругвай, РусияИспания и Португалия, днес е време да научим имената на още четирима осминафиналисти, а изненадите не са изключени.

Всички най-интересни подробности около изминалите и предстоящите срещи ще може да гледате в новия брой на "На къс пас".

Трета група:

table

Дания - Франция

Снимка: Reuters

За десерт в четворката остана сблъсъкът за първото място в нея. "Петлите" продължават да стискат здраво статуса си на фаворит, въпреки че не впечатлиха с нещо велико на терена и постигнаха пестеливи победи срещу Перу и Австралия

Срещу амбициозния френски отбор се изправя "червения динамит". Датчаните завършиха 1:1 с Австралия, което ще ги кара да хвърлят по едно око и в другия мач. "Кенгурата" все още таят надежди за класиране.

stat

Австралия - Перу

Снимка: Reuters

Със сигурност австралийците ще хвърлят всички сили за убедителна и резултатна победа срещу днешните си съперници. Все пак надеждата умира последна, а тя все още тлее за представителите на цял континент. Равенството срещу Дания означава, че "кенгурата" трябва да се наложат убедително над Перу и да стискат палци датчаните да загубят.

Южноамериканците пък ще бъдат подкрепяни мощно от трибуните. Те нямат шанс за продължаване в следващата фаза, но показа много уверена и приятна игра, която спечели симпатиите на феновете.

stat

Четвърта група:

table

Нигерия - Аржентина

Снимка: Reuters

Това може би е най-интригуващият сблъсък в тази фаза на турнира. Едва ли някой си е представял, че Лионел Меси и съотборниците му ще изглеждат по този начин на световно първенство. Дали е умора от тежките клубни сезони на звездите на Аржентина или вътрешен конфликт? Това знаят малцина. Фактът е, че гаучосите ще треперят до последно! Те трябва да победят Нигерия и да се надяват на благоприятна развръзка в другия мач, което означава победа за вече класиралите се хървати.

Нигерийците също имат шанс за осминафиналите след победата над Исландия. В момента те са трети и със зъби и нокти ще се борят за продължаване, въпреки че в началото никой не ги слагаше в сметките.

stat

Исландия - Хърватия

Снимка: Reuters

Симпатичните обитатели на онзи северен остров изпуснаха питомното в предишния си мач и сега ще гонят дивото. Загубата от Нигерия ги постави в неприятна ситуация и само с точка в актива им, головата им разлика обаче е по-добра от тази на Аржентина. Така че победата е задължителна.

Хърватите пък са сигурни, че имат да изиграят още едни мач на Мондиала. Страхотното представяне на "ватрените" може да бъде подпечатано и с първо място в групата. Поне на това се заканиха от щаба. Селекционерът Златко Далич заяви, че няма да пренебрегне феърплея в името на класирането на съперника и ще търси задължителната победа.

stat

Тагове:

световно 2018