на живо

Ден 14: Треперят ли Германия и Бразилия преди решителните срещи?

Пета и шеста група на Мондиала са много заплетени

Reuters

След като прескочихме фаталния ден 13, който се оказа щастлив за Аржентина, време е да извадим калкулаторите и да се настаним удобно за мачовете на два от фаворитите - рекордьора по световни титли Бразилия и все още актуалния шампион Германия.

Ситуацията в групите на двата футболни колоса е толкова заплетена, че до последно не е сигурно дали те изобщо ще играят на осминафинал. А чистосърдечно можем да кажем, че сами са си виновни заради слабите резултати в първите мачове.

Какво е мнението на експертите и какъв изход от срещите очакват Борис Касабов и Валери Генов, гледайте в рубриката ни "На къс пас".

Пета група:

table

Сърбия - Бразилия

Снимка: Reuters

В последните години тронът на Селесао е доста разклатен. Бразилците не са ставали световни шампиони от 2002 година, а и сега в Русия няма да им е лесно. Още с първия мач Неймар и компания разочароваха. Равенството 1:1 с Швейцария и победата с 2:0 в последните минути срещу Коста Рика не дават поводи за оптимизъм на феновете. 

И все пак Бразилия си остава фаворит, въпреки че изпреварва втория в групата - Швейцария, само с голова разлика.

Днес Селесао излиза срещу Сърбия. Отборът от западната ни съседка има в актива си успех над Коста Рика и загуба от Швейцария, както и стаена надежда за продължаване в следващия кръг. Това обаче минава през задължителна победа над Бразилия.

stat

Швейцария - Коста Рика

Снимка: Reuters

"Кръстоносците" излизат срещу аутсайдера в групата, който няма шанс да продължи напред. Швейцария е първият отбор, който се забърка в политически скандал на Мондиала и все пак се размина само с парична глоба, вместо с изваждане от състава на двамата си голмайстори - Джердан Шакири и Гранит Джака

За продължаване напред им трябва победа и нищо друго! А пък в Коста Рика нямат нищо против да им развалят плановете за по-дълъг престой в Русия.

stat

Шеста група:

table

Южна Корея - Германия

Снимка: Reuters

Бундестимът шокира всички със загубата си в първата среща от Мексико, а след това Тони Кроос спаси Германия от нова грешна стъпка, вкарвайки майсторски от пряк свободен удар в края на мача с Швеция.

Това поставя момчетата на Йоаким Льов на втора позиция в класирането, която пък им говори само едно - класиране в следващия кръг минава само през изразителна победа над дисциплинирания тим на Южна Корея и нищо друго!

stat

Мексико - Швеция

Снимка: Reuters

Мексиканците са лидери в групата след 2 победи. Те обаче не им носят 100% сигурно класиране. Ако загубят от Швеция, а Германия победи, ще трябва прецизно да се пресмята голова разлика. За това северноамериканците трябва да измъкнат поне равен.

Шведите са на друго мнение. На тях им е нужна победа на всяка цена и то с много голове. Тактическото надиграване ще е водещо в двубоя в най-завързаната група.

stat

Тагове:

световно 2018