на живо

Ден след изваждането от елита: Враждебно отношение от "Верея" (ВИДЕО)

Футболистите тренират, забраняват им да говорят

Ден след изваждането на "Верея" от Първа лига за уговорени мачове, бяхме посрещнати враждебно на базата на отбора в Стара Загора. Екипът ни бе изгонен, а вратата на стадиона - заключена с катинар.

Присъствието ни явно обърка плановете за тренировката на тима, а футболистите бягаха от нас като ужилени. Любопитното е, че някои от тях си тръгнаха и оставиха впечатление, че от състава вече има доста освободени. В същото време, от члена на Управителния съвет Християн Първанов нямаше и следа. Дали той се скри от нас вътре в базата, или бе предупреден въобще да не идва на стадиона, остана загадка.

Отборът на "Верея" изигра 32 мача в Първа лига, от които загуби 26 и 6 пъти завърши наравно, но не победи нито веднъж.

Утре, в 11 ч. старозагорският клуб свиква пресконференция, която може да гледате пряко на сайта btvnovinite.bg.

"Верея" е четвъртия отбор изваден от елитната лига за последните четири години. През декември 2015 г. "Литекс" е отстранен от "А" група, след като отборът напуска демонстративно мача срещу "Левски" преди неговия край.

Няколко месеца по-късно от елитната група бяха изхвърлени за неплатени дългове ЦСКА и "Локомотив" София.

За първи път обаче в последните две десетилетия футболен отбор у нас е изваден от "А" група преди края на сезона и то заради корупция.

За последно подобен случай имаше точно преди 20 години – "Металург" Перник беше пратен в "Б" група заради уговорен мач с "Литекс". Издава ги аудио запис от съблекалнята.

А емблематичен е случаят от 1993 г., когато "Янтра" прави опит да вербува играчи на "Берое". Сделката е осуетена след като футболист на "Янтра" носи чанта с пари в дома на футболист на съперника. Там обаче го очаква полицейска засада – габровският тим в изваден от групата.

Тагове:

@