на живо

Денят дойде! "Манчестър Сити" или "Челси" ще триумфира в Шампионската лига?

Гледайте финала днес (29 май), пряко по bTV Action от 21:00 ч.

Всичко хубаво има своя край, а Шампионската лига никога не ни е разочаровала в това отношение! След редица атрактивни мачове, изненади и няколко разочарования, финалът е тук! А честта да играят в него имат "Манчестър Сити" и "Челси"!

Мача може да проследите пряко по bTV Action, на платформата VOYO.BG и по bTV Radio от 21:00 ч. днес (29 май)!

Кой ще спечели Шампионската лига?

За трети път в историята на турнира два английски тима ще спорят за трофея. Арена на най-важния мач през сезон 2020/2021 е Порто. Първоначалните планове бяха финалът да се състои в Истанбул, но за втора поредна година турският град се сбогува с тази мечта. Причината очаквано са мерките за ограничение на коронавируса, които са в сила в югоизточната ни съседка. В Португалия английските фенове са далеч по-спокойни. Те влязоха в страната без да им се налага да бъдат под карантина. 

Снимка: Reuters

На трибуните на "Ещадио до Драгао" ще има общо 16 500 зрители. Клубовете получиха по 5800 билета, които да предоставят на агитките си. Ръководството на "Манчестър Сити" реши да поеме разходите по тестване на всички свои привърженици, докато част от билетите за фенове на "Челси" бяха върнати заради високите цени на пътуването.

Истината обаче е, че футболът вече властва по улиците на Порто!

Снимка: Reuters

Предстои ни да наблюдаваме здрав английски сблъсък. Двата отбора ще трябва доста да се потрудят, за да се изненадат. Все пак първият мач между "Сити" и "Челси" датира от 1907 г.! От началото на 2021 г. "сините" от Лондон постигнаха две победи над този съперник и записаха една загуба.

Снимка: Reuters

"Манчестър Сити" влиза във финала със самочувствието на шампион на Англия. "Гражданите" обаче все още нямат във витрината си трофея от Шампионската лига. В "Челси" от друга страна със сигурност се усмихват, когато се върнат към 2012 г. и триумфа над "Байерн" Мюнхен след дузпи.

Снимка: Reuters

В "Сити" разчитат на добре сработен тим и мениджъра си Хосеп Гуардиола, който вече е печелил турнира два пъти с "Барселона". Срещу тима от Манчестър ще се изправи младият състав на "Челси", който като че ли се прероди под ръководството на Томас Тухел!

Снимка: Reuters

Време е за финал! При това един от най-чаканите! Един от най-важните! Финалът в Шампионската лига!

Кой ще бъде коронован за клубен шампион на Европа? "Манчестър Сити" или "Челси"? Отговорът днес (29 май) от 21:00 ч. пряко по bTV Action, на платформата VOYO.BG и по bTV Radio!