на живо

Денят на дербито: Без билети и шествия (ВИДЕО)

Феновете на ЦСКА ще се придвижат организирано до стадиона

bTV

Първото дерби между ЦСКА и "Левски" през сезон 2018/2019 донесе и първите главоболия за феновете. За първи път, след приемането на новата наредба на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, билети на касите на националния стадион в деня на рисков мач, какъвто е "червено-синият" сблъсък, не се продават.

Това ядоса привържениците и на двете агитки, особено онези, които пътуват от провинцията до София, за да гледат любимите си тимове.

Опашки пред клубните стадиони на ЦСКА и "Левски" все пак имаше. Във фен магазините до началото на срещатата в 17:00 ч. се раздават пропуски, поръчани с предварителна заявка. 

Очакванията са по трибуните на националния стадион "Васил Левски" да има над 20 000 привърженици. Агитките по традиция ще седят в сектор "Г" и сектор "Б". Шествие на фенове на "Левски" няма да има. Привържениците на ЦСКА по първоначален плат трябваше да се придвижат организирано към стадиона от обичайната локация - градинката на ул. "Иван Асен". Тарторите на агитката обаче обявиха, че и "червеното" шествие няма да се осъществи.

На стадиона ще се допускат само лица, които носят лични карти. Те ще могат да заемат местата си след 15:00 ч. Малолетни зрители пък ще могат да наблюдават мача от трибуните само с попълнена декларация и пълнолетен придружител.