на живо

Денят на Григор Димитров: Загуба и забавен разговор със Серина Уилямс (ВИДЕО)

Българинът стартира с поражение демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown

Григор Димитров стартира със загуба участието си в демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, провеждащ се в академията на бившия му треньор Патрик Муратоглу край Ница (Франция). Най-добрият ни тенисист отстъпи с 1:3 (12-7 6-16 5-15 9-13) на чилиеца Кристиан Гарин, който се адаптира по-бързо към алтернативните правила и не експериментираше колкото Димитров.

По-любопитен от шоуто на корта бе само разговорът на почивката между Григор и бившата №1 в света Серина Уилямс. Двамата коментираха избора на Димитров за използване на карти, като се пошегуваха, че първата ни ракета обича да живее на ръба. Уилямс опита да отведе разговора към музиката и песента "Living on the Edge", обаче не успя да подмами Григор да запее.

"Не сега. Може би по-късно. Мисля, че ще изплаша хората... Тя пее много по-добре от мен, мога да гарантирам това!", заяви с усмивка 20-ият в света.

Дискусията продължи с темата за липсата на прякор на Димитров, а Серина разкри вариантите.

"Мисля си за G-Force, "Българина", The Genius или May G-Force be with you (по популярната фраза от "Междузвездни войни"), каза Уилямс.

Участието на Димитров в Ultimate Tennis Showdown продължава тази вечер с мач срещу аржентинеца Диего Шварцман.