на живо

Денят на Григор - пране по два пъти, шоколадови бисквити и "Харвард"

Българският тенисист разказа как минава животът му в изолация

Instagram

Какво прави Григор Димитров в условията на социална изолация? Освен, че дарява на болницата в родния си град Хасковоподдържа форма във фитнеса и побеждава треньора си Кристиан Гро на корта?

Прибавяме още 3 дейности - пере, пече бисквити и учи!

Пред сайта на АТР българският тенисист разкри как преминава един негов ден в слънчева Калифорния. Именно там го завари обявяването на пандемията от коронавирус и отлагането на всички турнири поне до средата на лятото на 2020 г.

"Тенисистите сме хора на навика, така че все още подреждам деня си. Лягам навреме, ставам рано и съм продуктивен сутринта. Има причина някои от големите умове на нашето време да стават рано. Мисля, че добрата организация е необходима за мислите. Също така да си мием ръцете възможно най-много. Аз съм маниак, що се отнася до прането, и го правя по два пъти на ден", разказва Гришо.

Снимка: Instagram

Освен, че изразходва доста сили в тренировките, той и си набавя такива... С шоколадови бисквити! Които сам пече!

"Да се храниш добре е важно, но сега си позволявам да се отпусна малко, да ям неща, към които не бих посегнал, когато има турнири. Станал съм много добър в правенето на шоколадови бисквити напоследък", хвали се той.

Снимка: Instagram

В дни като днешните, в които стоенето вкъщи е препоръчително, Григор не забравя и да усъвършенства себе си.

"Този момент е страхотен, защото ми дава перспектива за бъдещето, за това, което ще правя след тениса, извън корта. Сега мога да сваля гарда, да отворя съзнанието си. Навсякъде имам ноутпади, на които си записвам идеи, които да развия заедно със семейството или агента си. Ще започна бизнес курс във "Харвард" след няколко седмици. Винаги съм искал да го направя. Обичам училището, въпреки че никога не съм имал възможност да го изживея по начина, по който исках. Сега имам време да направя нещо ново и различно"

bTV призовава: останете си вкъщи!