на живо

Дербито на Пловдив в условия на пандемия (АНКЕТА)

Двата тима се срещат за втори път през сезона в Първа лига

Lap.bg

Футболът оцеля след предприетите марки от правителството за ограничение на разпространението на коронавируса. Мачовете у нас ще продължат да се играят, а публиката ще продължи да бъде извън стадионите.

Днес (28 ноември) е време за едно от дербитата. Мач с голям заряд и за честта на пловдивския футбол. Един срещу друг се изправят "Локомотив" и "Ботев" от Пловдив.

Кой ще бъде победител в Дербито на Пловдив?

Те се срещат за втори път през сезона. В първия мач, през август, "Ботев" победи с 2:0. След това нещата за двата тима се развиха по различен начин.

"Локомотив" бързо се изстреля нагоре, а имаше момент, в който оглавяваше класирането. "Черно-белите" трупаха победа след победа. В момента са втори, изоставайки на 2 точки от лидера "Лудогорец" със 7 успеха, 3 равенства и 2 загуби.

Снимка: Lap.bg

В началото на кампанията никой не се съмняваше, че "Локо" отново ще бъде сред факторите в първенството. Един неочакван "трансфер" обаче сложи спирачка в колелата на "железничарите". Треньорът Бруно Акрапович реши да напусне тима и да застане начело на ЦСКА.

В момента на треньорската позиция в тима е Александър Тунчев. Под негово ръководство "Локо" записа загуба от "Берое" и равенство с ЦСКА 1948.

Снимка: Lap.bg

В "Ботев" се радват на всеки следващ ден, в който отборът съществува. "Жълто-черните" изпитват огромни финансови трудности, а феновете се опитват да съберат нужната сума, за да не станат свидетели на фалит.

Треньорската смяна дойде в по-ранен етап. Ферарио Спасов отстъпи мястото си на Петър Пенчев.

Снимка: Lap.bg

Той от своя страна ще може да разчита на двете звезди - Тодор Неделев и Атанас Илиев, които вече дадоха отрицателни тестове за коронавирус.

Как ще завърши битката за Пловдив? Предстои да разберем!