на живо

Дерменджиев поема към Казахстан, ще участва в Лига Европа

Специалистът застава начело на "Ордабаси"

Lap.bg

Бившият наставник на "Лудогорец" - Георги Дерменджиев, ще продължи кариерата си в Казахстан. Треньорът вече е в бившата съветска република и може да се смята за треньор на "Ордабаси", научи БТА.

По-важните детайли в договора на специалиста могат да бъдат смятани за фиксирани, а малки подробности ще се уточнят в следващите часове и след това двете страни ще сложат подписите под контракта.

Утре "Ордабаси" заминава на първия си зимен лагер в Турция и в деня на заминаването най-вероятно 63-годишният българинът ще бъде представен пред местните медии. Първият зимен лагер на тима ще продължи до 28 януари.

"Ордабаси" завърши на 3-о място в крайното класиране през миналата година и през лятото на 2018-а година ще се включи в квалификационните кръгове на Лига Европа. Дерменджиев преди близо месец беше пред договор с друг местен тим - "Иртиш" Павлодар, но тогава двете страни не се разбраха.

През миналата година "Ордабаси" постигна най-големия си успех - 3-о място в класирането под ръководството на руснака Алексей Петрушин. Но в клуба се смени цялото ръководство и новият мениджмънт предпочете да вземе и нов треньор.

Бившият старши треньор на "Лудогорец" продължава традицията български специалисти да работят в Казахстан. Само през тази година с "Кизил-Жар" подписа договор Никола Спасов, а негов помощник ще бъде Виктор Димитров.

В "Астана" нов договор подписа Станимир Стоилов, а там негови асистенти ще бъдат Саид Ибраимов и Цанко Цветанов. Стойчо Младенов пък води "Кайсар".