на живо

Дерменджиев: "Базел" - "Арсенал" не ме интересува, надяваме се на чудо

Всички футболисти на "Лудогорец" са на линия за мача с ПСЖ, каза наставникът

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев ще може да разчита на всичките си играчи за последния мач от група А на Шампионска лига срещу ПСЖ. Двубоят е решителен за българския шампион, който се бори за третото място, даващо право на участие в Лига Европа през пролетта. 

Специалистът заяви, че другата среща от групата между "Базел" и "Арсенал" не го интересува и е важно "орлите" да играят добре и да се възползват от шансовете си. Той допълни, че всички в отбора се надяват на чудо.

"Така се стекоха обстоятелствата, че от тези два мача ще стане ясен третият отбор. Искам да мислим позитивно за утрешния двубой. Наясно сме с класата на ПСЖ, но ние ще опитаме да използваме шансовете си", каза наставникът на пресконференцията преди мача.

"Всички наши футболисти са здрави. Нямаме проблеми. Загубата на ПСЖ от Монпелие (0:3) не е плюс за нас. Мисля, че те ще излязат мотивирани и ще искат да са първи в групата. Не можем да се изненадаме особено като състави. Те знаят нашия, и ние можем да предположим техния. Искаме и утре да играем добре, за да можем да зарадваме хората на стадиона".

"Няма да гледам таблото по време на двубоя, защото резултатът от другия мач не ме интересува. Мисля само за нашата среща и каквото стане. Съдбата ще определи кой ще завърши на трето място и ще продължи в Лига Европа.

"Помня отлично мача от 1993 година и чудото, което сътвори националният отбор. Ние също се надяваме на чудо, но е важно да играем добре и да се възползваме от ситуациите си", допълни треньорът на българския шампион.

Един от основните играчи на "зелените" Клаудиу Кешеру вярва, че тимът има сили да измъкне нещо от гостуването си на "Парк де Пренс":

"Нашият отбор показа много добри неща срещу ПСЖ в първия мач. През първото полувреме играхме напълно равностойно срещу много класен отбор. През второто полувреме ние бяхме по-бавни и те се възползваха. И утре трябва да играем на максимални обороти, да изчакаме те да сгрешат и да се възползваме, опитвайки да отбележим", каза нападателят.

Срещата между ПСЖ и "Лудогорец" е във вторник от 21:45 ч. и ще бъде предавана пряко по bTV Action. Коментарното ни студио започва точно в 21:00 ч.