на живо

Дерменджиев: Голяма отговорност. Трябва да се работи психологически

Георги Дерменджиев е новият национален селекционер

Lap.bg

Голяма отговорност - така Георги Дерменджиев определи назначаването си за национален селекционер на България. Футболният ни тим остана без треньор преди дни, когато Красимир Балъков подаде оставка

Пред bTV Йордан Лечков потвърди, че Дерменджиев ще е новият селекционер. За последно трикратният шампион на България с "Лудогорец" работи в "Левски".

"Отговорността е много голяма. Представляваме цяла държава. Трябва да сме реалисти и да уважаваме отбора. Такова е моментното състояние, наясно съм с това", заяви Дерменджиев пред "Труд".

Той вече има план в каква посока да работи с "лъвовете" от тук нататък. Следващият официален мач на националите е на 17 ноември срещу Чехия в София - последен от груповата фаза на квалификациите за европейско първенство.

Снимка: Lap.bg

"Трябва да се работи и психологически. Може да наемем специалист за тази цел, тепърва ще се решава. Първата ми задача е да направя обстоен анализ на изминалите мачове. Ще разговарям с играчите", заяви още той.

Пред изданието Дерменджиев не разкри на кого ще разчита в щаба си. Очаква се той официално да подпише договора си във вторник (22 октомври).