на живо

Дерменджиев: Контузията на Моци бе голям проблем за нас (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец сломен след 0:4 в Базел

bTV

 - Тежка загуба, но просто Базел доминираше, допуснахме много грешки и бяхме наказани за това. Трябва да намерим начин обаче да преодолеем разочаровението и да се вдигнем за следващите мачове.

 - Липсата на Минев и Моци проблем ли се оказа ?

- Отсъствието на Моци се почувства.Той работи много за организирането на добри защитни действия, а сега след като се контузи имахме проблеми. Така че, да, отрази се контузията на Моци, но Базел са добър отбор. Използваха момента, бяха ефективни в атака и спечелиха.

- Подлъгахте ли се от първия мач в София и от победата в първия мач с Базел?

- Не, просто ние не играхме добре. Не отнемахме добре и често топката. Отстъпвахме инициативата.До първия гол, който беше 100 процента наша грешка играхме добре. Не съм се заблудил от мача в София. Казах на играчите преди този мач в Базел, че той ще е по – трудния за нас. Те си вкараха положенията и спечелиха.

- Какво позитивно нещо ще извлечете все пак от тази загуба?

- Всеки мач в Шампионската лига е сериозен тест. Въпреки загубата отборът израства. Ще анализираме грешките и ще се мъчим да ги отстраним.

- Целта ви в последните два мача?

- Ще играем за победа срещу Ливърпул в София и ако успеем, ще имаме 6 точки и ще видим после какво ще стане.

- Какво ще кажете на хората в България?

Благодаря им за подкрепата. Хората идват за да ни гледат  и ние се стараем да им покажем добър футбол. Надявам се хората да дойдат пак и да подкрепят отбора на България в Шампионската лига.

Вижте интервюто с Георги Дерменджиев след мача в Базел.