на живо

Дерменджиев: Стъпка по стъпка, без еуфория (ВИДЕО)

"Не можем да говорим за подценяване на Унгария", заяви националният селекционер

Lap.bg

Селекционерът на българския национален отбор по футбол - Георги Дерменджиев, заяви, че играчите не трябва да се поддават на еуфория, след като стана ясно, че "лъвовете" ще играят първо с Унгария, а след това евентуално с победителя от мача Исландия - Румъния в баражите за класиране на европейското първенство през 2020 г. 

Националите попаднаха в Дивизия "А", а само победителят в нея ще заеме едно от местата на първенството на Стария континент.

"Винаги на един жребий треньорът иска да се падне най-лекото. Ние играем с Унгария като домакини и се насочваме към този отбор. Ще го анализираме достатъчно подробно, ще бъдат запознати и играчите. За мен е добре, че ние ще играем в София. Аз, лично, и момчетата ще разчитаме на феновете. Първо трябва да се справим с първия мач и след това да се насочваме към втория", каза Дерменджиев минути след жребия в Нион, Швейцария.

Снимка: Lap.bg

"Унгарският футбол е в подем. На този етап не може да има каквото и да било подценяване. Нека да караме стъпка по стъпка и да не изпадаме в еуфория. Когато отборът имаше 12 мача без победа, всичко беше настръхнало и имаше много голям негативизъм срещу момчетата. Сега, когато се появи определена възможност, вече сме горе в облаците и едва ли не сме се класирали на европейско. Искам да бъдем много разумни, да караме стъпка по стъпка", добави той.

Мачовете на България ще се проведат през март 2020 г.