на живо

Десетки автомобилни състезатели на протест в столицата (ВИДЕО)

Причината за негодуванието е отнетият спортен лиценз на Българската федерация по автомобилен спорт

Десетки автомобилни състезатели на протест в столицата (ВИДЕО)

Десетки автомобилни състезатели от цялата страна излязоха на протест в столицата. Причината е отнетият спортен лиценз на Българската федерация по автомобилен спорт.

С решението, взето от Министерството на младежта и спорта, членовете на организацията нямат право да участват на международни състезания. Сдружението, което понастоящем има лиценз, е новосформираната "Автомобилна федерация на България".

"Основната причина е подигравката на един министър с нашия автомобилен спорт и нашата федерация. Миналият четвъртък е отнел лицензът на нашата спортна федерация, което не е просто лиценз. Това са съдбите на над 800 човека, които са наши членове.", сподели един от организаторите на протеста - Иван Шопов.

Председателят на Съюза на българските автомобилисти - инж. Емил Панчев, коментира:

"Всичко това, което го виждате с протестите, е борба за власт. Нищо повече. Определени хора искат да кажат: "Ние командваме"".

Един от организаторите на протеста сподели, че от февруари се опитват да комуникират с министъра на спорта Красен Кралев, но отговор не са получили.

"В момента някой се подиграва. Дали е министърът, дали е заместник-министърът, дали е цялото министерство – не ме интересува. Причината днес да сме тук е само тази – някой ни ограбва живота.", добави Шопов.

Позицията на Министерството на младежта и спорта е, че Международната автомобилна федерация FIA е упълномощила Съюза на автомобилистите да определи коя федерация у нас да вземе лиценз.