на живо

Десподов: Камък ни падна при победата над "Локо" Пд (ВИДЕО)

Критиките към ЦСКА са неоснователни, смята нападателят на "червените"

Десподов: Камък ни падна при победата над "Локо" Пд (ВИДЕО)

Критиките към играта на ЦСКА са неоснователни, смята един от основните играчи на тима Кирил Десподов.

"Аз не мисля, че отборът играе грозен футбол. Играем по-директен футбол, виждате – не допускаме много голове, отбелязваме голове, не знам защо е такова недоволството от страна на феновете. На нас също не ни е приятно, че не можахме да спечелим тези мачове, които бяха по-тежки - срещу "Ботев"  Пловдив, "Берое", "Левски", "Лудогорец", но това нещо ще се поправи. Ние с по-малките отбори, които са в таблицата – всички отбори си взехме, това са много важни точки. Ние миналата година загубихме мисля, че 13 точки от тези мачове. Правихме хикс с тях, някъде допускахме загуби, така че тези мачове също са много важни и не трябва да се подценяват", сподели Десподов.

Футболистът беше награден за Играч №1 на кръга заради красивото попадение, което отбеляза във вратата на "Локомотив" Пловдив, което бе достатъчно за победата на "червените".

"Ние много се зарадвахме, знаехме, че ще е доста тежък мач, видяхме го по време на мача. "Локо" Пд са много добър отбор. Виждате – победиха и "Левски", и "Лудогорец", така че за всички беше емоционално, така че наистина показахме го. Всички видяхте – и треньорът, и всички от скамейката – всички се прегърнахме. Един вид ни падна камък. Знаете за всички критики – доста напрежение от страна на фенове се внесе в отбора, че не можем да побеждаваме в тези мачове и се радвам, че успяхме да им покажем, че наистина можем".

Десподов сподели, че не се намира в оптимална форма и че може да покаже още много.

"Понякога наистина нямаш ден. Който играе футбол, знае. Но това не може да те оправдае – да не бягаш, да не тичаш, да не играеш, да се раздаваш за отбора. Не може всеки път да вкарвам по 3 гола, наистина, но трябва да се държи едно добро ниво и ако не е гол, поне да е асистенция.  Не съм в топ форма, но не се намирам и в слаба форма – някъде съм около 60–70% от формата си. Наистина мога много повече."

Нестор Ел Маестро му помага да достигне желаното ниво. Според Десподов, треньорът на  тима има честни и открити взаимоотношения с всички в съблекалнята.

"Той ни казва всички директно. Просто е такъв човек. Знаете, че има и такива хора. За съжаление, в България на много хора не се харесва това нещо, когато казваш всичко, което мислиш. Понякога трябва да си замълчиш. Аз съм си патил от това. Разбрал съм го вече, но ние се радваме, че треньорът е такъв и след мач, когато не сме направили нещо, което той е искал, винаги се кара, винаги казва всичко в очите."

Колкото до предстоящото дерби в турнира за Купата на България срещу "Лудогорец", Десподов смята, че мачът ще е много труден, но победата ще приближа ЦСКА до трофея.