на живо

Десподов: Направихме нелепи дузпи, но гледаме напред (ВИДЕО)

Новото попълнение на "Щурм" Грац благодари на треньорското ръководство

Десподов: Направихме нелепи дузпи, но гледаме напред (ВИДЕО)

Новото попълнение на "Щурм" Грац Кирил Десподов е доволен от представянето си в националния отбор при загубата с 0:4 от Англия. Атакуващият халф влезе като резерва през второто полувреме и изрази мнение, че тимът ще си вземе нужните поуки от поражението.

Десподов използва възможността да благодари на треньорското ръководство за гласуваното доверие.

"Мисля, че отборът стоеше доста добре 90 минути. Направихме две нелепи дузпи, но взимаме си уроците и гледаме напред. Благодаря на треньорското ръководство, че ми даде шанс да играя на "Уембли” срещу този страхотен отбор на Англия. Тренировки, труд и постоянство това е пред мен. Това че разчитат на мен ми дава самочувствие и спокойствие, но най-важното е един футболист да играе. Аз давам всичко от себе си да помогна на отбора", каза Десподов.

Той разкри и малко повече за кариерата си в "Каляри" и преотстъпването в Австрия.

"Бяхме на подготовка с "Каляри", справях се доста добре, след това ми бе заявено от президента, че няма да ми се даде шанс този сезон. Искаха да ме пратят в Серия "Б", но аз отказах. Имаше доста интерес, но мисля, че избрах най-добрия вариант. Най-важното е да започна да играя редовно и да правя добри мачове. А и познавам треньора на "Щурм" (б. ред. - Нестор Ел Маестро, който бе наставник на Десподов в ЦСКА през миналия сезон)".