на живо

Десподов: Ще се радвам с Бодуров да се съберем в "Щурм" Грац (ВИДЕО)

Футболист номер 1 на България раздаде топки на деца от бившите си клубове

Десподов: Ще се радвам с Бодуров да се съберем в "Щурм" Грац (ВИДЕО)

Футболист номер 1 на България за 2018 г. Кирил Десподов зарадва малчугани от бившите си отбори "Перун", "Литекс" и ЦСКА с футболни топки на базата в "Бояна" и то навръх 23-я си рожден ден. Нападателят, който има шест гола в последните четири мача за "Щурм" Грац, се прибра у нас за сбора на националния отбор преди приятелския мач с Парагвай и евроквалификацията с Чехия.

Снимка: Lap.bg

Десподов говори с журналистите за състоянието на тима, за новия селекционер, за ситуацията в Австрия, както и за тази в ЦСКА.

Първо обаче той отговори на въпросите на децата, които се интересуваха дали ще се върне в ЦСКА: "Дай Боже един ден да завърша кариерата си в ЦСКА. Мечтая да играя в "Реал" Мадрид", каза Десподов.

Снимка: Lap.bg

"Адаптирал съм се в Австрия. Радвам се, че нещата ми тръгнаха. Вкарвам голове. Всичко е много добре. Първенството е интересно. Постоянно се гоним. За един футболист най-важното е треньорът да му има доверие. Както е с мен и Ел Маестро", заяви Десподов.

"Още не съм се видял с г-н Дерменджиев. Радвам се, че ще работя с него. Контрола играем, дано да се обиграем добре преди мача с Чехия. Трябват ни победи. Те липсват и трябва да се върнем на победния път. Съгласен съм, че тези мачове ще се генерална репетиция за месец март. Имаме реален шанс с два мача да се класираме на европейско първенство. Сега треньорът трябва да види кои играчи може да използва и на кои да залага", добави Десподов.

Снимка: Lap.bg

"Аз лично мога да се абстрахирам от всички драми в българския футбол. Сменят се треньори, какво да се прави. Всички сме професионалисти. Няма резултати. Да се надяваме, че март месец ще поправим грешките. Да паднеш 0:6 не е приятно. Но все пак паднахме от Англия, а не от посредствен отбор. Не е приемливо, кофти е. Във футбола е така, че можеш следващия мач да поправиш грешката. Всичко е игрова практика. От само себе си идват резултатите, когато това се случи", сподели още той.

"Гледам какво се случва в ЦСКА. Този отбор е в моето сърце. Не мисля, че смените на треньор влияят много. Някой път дори е позитивно. Ще се радвам да се съберем с Бодуров в "Щурм" Грац. Ние се шегувахме с Нестор, че трябва да го вземем при нас, нали има проблеми сега в ЦСКА. Той е уникален играч", завърши националът.