на живо

Детето, което взе тениската на Роналдо, няма да бъде глобено

11-годишната Адисън Уилън нахлу на терена след мача Ирландия - Португалия

Reuters

11-годишната Адисън Уилън, която се превърна в истинска сензация в социалните мрежи, след като нахлу на футболния терен и успя да вземе тениската на Кристиано Роналдо, няма да бъде глобявана. Това заявиха от Ирландския футболен съюз. 

От централата решиха да не наказват детето, което се добра до своя любимец след мача между Ирландия и Португалия от квалификациите за световното първенство в Катар, завършил 0:0 в Дъблин. 

Семейството на момичето трябваше да плати 2500 паунда заради нарушаване на обществения ред, само че сумата, заедно с екипа на португалеца, ще останат при Адисън и родителите ѝ.

Снимка: Reuters

Момичето нахлу на терена след последния съдийски сигнал и успя да се промъкне през стюардите, за да стигне до Роналдо. Той пък не изневери на стила си, прегърна я и я дари с фланелка, спасявайки я от "преследвачите".

"Успях да пробия охраната, защото бях на втория ред. Първо прескочих на първия, а след това и оградата. Спринтирах на терена, но зад мен тичаха охранители, а други двама се задаваха от другата страна, така че просто продължих да бягам. Започнах да крещя името на Роналдо. Той се обърна и ме видя и им каза да ме оставят, след което дойде при мен. Бях в шок и през сълзи му казах: "Мога ли да взема фланелката ви? Моля, моля, моля! Аз съм голяма, голяма ваша фенка.", разказа след случката Адисън.

Снимка: Reuters