на живо

Девети медал за Спешъл Олимпикс България на световните игри

Продължава отличното представяне на родните състезатели в Абу Даби

Отборът на Спешъл Олимпикс България спечели два сребърни и два бронзови медала от състезанието по английска езда на централния манеж в ездови клуб "Ал Форсан", част от световните игри в Абу Даби.

Сребро в бадминтон и още един бронз в дисциплината боче спечелиха атлетите на Спешъл Олимпикс България на световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби. Илиана Цветанова и Велико Великов грабнаха сребро в дисциплината английска езда.

Двата бронзови медала в английската езда от днес отидоха при Цветелина Георгиева и Виктор Христов от Спешъл Олимпикс София.

Треньор на отбора по езда е Стоица Аргилашки от ездови клуб "Конкур". Българският отбор по конна езда тренира на конна база "Ниеса" и се подкрепя от Българската федерация по конен спорт.

Церемония по награждаването се проведе в ездови клуб "Ал Форсан" в Абу Даби. Медалите връчи Джабер Мохамед Ганем Ал Суади (Генерален директор на кабинета на шейха).

Късно снощи пък Валери Маринов от Спешъл Олимпикс Благоевград взе бронза в своята дивизия по боче. За сребро се пребори атлетът Иван Нанев от Стара Загора в дисциплината бадминтон.

До момента атлетите на Спешъл Олимпикс завоюваха 9 медала - един златен (в конната езда), четири сребърни (три в конна езда и един в бадминтон), четири бронзови (три в конната езда и един в боче). В плуването и силовия трибой нашите атлети се класираха на 10 четвърти места в различните дисциплини, информират от българския щаб.

Тагове:

@