на живо

Деветминутна буря на "Милан" отвя "Олимпиакос" (ВИДЕО)

Кутроне за пореден път в ролята на "златна резерва"

Деветминутна буря на "Милан" отвя "Олимпиакос" (ВИДЕО)

"Милан" успя да постигне пълен обрат срещу "Олимпиакос" в група 6 на Лига Европа и да победи с 3:1 на "Сан Сиро". "Росонерите" отново показахa две лица през двете полувремена. Тенденция, която Дженаро Гатузо ще иска да промени час по-скоро.

В стартовия състав на италианците се завърна Гонсало Игуаин, който страдаше от контузия, но се възстанови навреме за мача. Другата промяна сравнение с мачовете от Серия "А" беше наличието на Тимойе Бакайоко сред титулярите, както и на Пепе Рейна на вратата. Яя Туре за "Олимпиакос" дирижираше халфовата линия.

Двубоят наглед започна добре за домакините. Сусо центрира, Джакомо Бонавентура стреля с глава и точно когато топката щеше да влети във вратата на "Олимпиакос", Саму Кастийехо реши да докосне кълбото и това коства попадението. Испанецът се намираше в положение на засада и правилно голът беше отменен.

Снимка: Reuters

На свой ред гърците направиха първата си сериозна атака в 14-ата минута, но тя се оказа голова. Центриране на Леонардо Кутрис доведе до изстрел с глава на Мигел Анхел Гереро, който майсторски направи 1:0 за "Олимпиакос".

Всички на "Сан Сиро" очакваха реакция от играчите на Гатузо, но еднообразната игра отдясно беше твърде предсказуема и не доведе до нищо повече, освен освирквания от трибуните. Търпението на наставника се изчерпа в 54-тата минута и той направи наведнъж две смени - в игра се включиха Хакан Чалханоглу и Патрик Кутроне.

Младият нападател се оказа жокерът за "росонерите", реализирайки в 70-та минута. Този гол доведе до импулс в играта на "Милан" и отбора започна още по-настървено да търси обрата. Стигна до него с помощта на Гонсало Игуаин. Аржентинецът реализира в 76-та минута. Това е негово второ попадение срещу "Олимпиакос" в рамките на една година, след като с "Ювентус" се разписа срещу същия опонент, но в Шампионската лига. 

Снимка: Reuters

Последното попадение дойде от Патрик Кутроне, който се възползва от подаване по земя на Чалханоглу в 79-ата минута. Така в рамките на 9 минути "Милан" осъществи пълен обрат и нокаутира гръцкия си съперник.

В същата група F "Бетис" стигна до победа с 3:0 срещу "Дюделанж". Като титуляр за отбора от Люксембург започна Едисон Йорданов. В класирането в тази група води "Милан" с 6 точки пред "Бетис" с 4. "Олимпиакос" има 1, а "Дюделанж" е без актив. В следващия кръг "росонерите" посрещат "Бетис", докато "Олимпиакос" гостува на "Дюделанж".