на живо

Ди Мария: Реал искаше да не играя на финала на Световното

Бившият играч на Кралския клуб нападна открито президента Перес

Getty Images/Guliver Photos

"Реал Мадрид искаше да не играя на финала на Световното първенство!" Това са думи на бившия играч на отбора - аржентинецът Анхел ди Мария пред Радио Америка.

Полузащитникът допълни, че броени часове преди мача на Аржентина с Германия той е получил писмо от Реал, в което от него се иска да не играе: "Часът бе 11 и аз се готвех психически за финала, който бе от 16:00. Тогава получих писмото. След като го прочетох, веднага го скъсах"

Ди Мария бе получил травма и в крайна сметка не игра срещу немците, но според халфа това е било решение на треньора Алехандро Сабела. След като аржентинците победиха Германия само преди дни в приятелски мач с 4-2 (гол и три асистенции на ди Мария) мнозина се запитаха какво щеше да стане ако бе играл в Рио (тогава Германия спечели с 1-0 след продължения)

Анхел ди Мария добави, че никога не е искал да напуска Реал и че не е имал никакви взаимоотношения с Флорентино Перес, който дори не е бил там при подписването на договора му.

Това дойде в отговор на изказването на Перес, че аржентинецът, обявен за Най-ценен играч във финала на Шампионската лига, е искал да получава заплата като на Кристиано Роналдо.

За Роналдо пък ди Мария каза, че не знае колко още ще издържи в Реал Мадрид