на живо

Диего Марадона: Ще водя Аржентина безплатно

"Гаучосите" са в търсене на нов треньор след оставката на Херардо Мартино

Бившият селекционер и звезда на Аржентина Диего Марадона заяви, че с удоволствие би поел треньорската дейност в националния отбор дори без възнаграждение за това, пише онлайн изданието "Гол".

Албиселесте е в търсене на нов треньор след като 53-годишния Херардо Мартино подаде оставка след загубата на "гаучосите" от Чили на финала на Копа Америка.

"Диего Симеоне не е заинтересуван от поста, тъй като заплащането не му е достатъчно. Мен парите не ме интересуват. Бих тренирал Аржентина безплатно", каза 55-годишния Марадона.

Снимка: Getty Images

"Много хора мислят, че имам нужда от високо заплащане. Но какво да кажем за Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти или Диего Симеоне? Не знам колко скъп съм аз в сравнение с тези треньори."

"Треньорската дейност ми липсва все повече и повече. Липсват ми тренировките с футболистите и конфликтите с журналистите", завърши аржентинецът.

В периода от 2008 до 2010 г., Диего Марадона е начело на "гаучосите". Най-големият успех на Аржентина под негово ръководство е, когато отборът достига на четвъртфиналите на Световното първенство през 2010 г., където се изправят срещу Германия, която ги отстранява от турнира с резултат 4:0.