на живо

Диего Симеоне: Имам играчи с много големи сърца

"Показахме защо сме конкуренция на най-добрите отбори в Европа", хвали се треньорът на "Атлетико" Мадрид

Getty Images

"Атлетико" Мадрид отпадна на полуфинал в Шампионската лига, но въпреки това треньорът Диего Симеоне не скри, че е доволен от представянето на своите играчи.

Дюшекчиите победиха "Реал" Мадрид с 2:1 в мача-реванш, но заради резултата от първата среща (0:3) не успяха да си осигурят място във финала в Кардиф на 3 юни.

"Играчите ми имат толкова големи сърца. Те дадоха всичко. Днес е важен ден - не загубихме, въпреки че бяхме елиминирани. Това ще ни позволи да продължим да растем. Щастлив съм и съм горд от показаното. Борихме се. Резултатът от първия мач миналата седмица беше ужасен, но ние вярвахме, че можем за заличим пасива. Някои хора си мислеха, че просто така си говорим, но това не беше така. Играхме добре и бяхме близо до постигането на нещо изключително. Първите 30-35 минути ще се помнят дълго от нашите фенове. За съжаление те се възползваха от грешка в защитата ни и успяха да вкарат гол. Това се случва във футбола", каза Чоло след края на мача.

Той отличи и поименно някои от играчите на "Атлетико", които взеха участие в срещата.

"Играхме срещу изключителен съперник. "Атлетико" си усложни сам задачата в първия мач, но днес показахме защо в последните години сме конкурентни на най-добрите отбори в Европа. Играчите ми положиха огромни усилия. Жалко, че не можем да клонираме Габи и Диего Годин. Играхме добре, но голът на Иско направи задачата ни практически невъзможна. Кейлор Навас беше много добър днес и допълнително усложни целта ни", заяви Симеоне.

"Успех е, че клубът е сред водещите в Европа. Растем, но все още ни остават няколко малки крачки до върха", завърши той.